top of page
Abstract Futuristic Background

Taidot

Erityistaidot

Connecting Dots

Asiakaspalvelu

Olen luonteeltani palvelualtis persoona, joten asiakaspalvelu sujuu minulta luontevasti. Tykkään nauraa ja yritän ilostuttaa asiakkaita myös vaikeissa tilanteissa. Olen aidosti läsnä ja minulta se kuuluisa "hymy ei hyydy", työkaverit kehuivat sen tarttuvan. Toimin hyvin ja rauhallisesti myös paineen alla. Osaan huomioida erityistarpeita, enkä hätkähdä erilaisuutta. Näen itseni työskentelemässä asiakaspalvelijana luomassa elämyksiä asiakkaille, joiden tuottaminen ominaista minulle myös omassa elämässä ystävien kesken.

IMG_20230513_140150.jpg
IMG-20200826-WA0005_edited.jpg

Kuvaaja: Merja Virta, 

koulun kautta järjestetty näyttötyöni "Ristin tarina"

Projektin hallinta

Olen oppinut hallitsemaan isoja kokonaisuuksia, joissa on monta vaikuttavaa tekijää opiskellessani sisustuslasi artesaaniksi ja harrastaessani tulitaidetta. Tuli elementtinä vaatii erityistä huomiota ja hallintakykyä.

Tapahtumavastaavana töissä ja keikkavastaavana tuliryhmässä opin erityisesti delegointia ja monen vastuualueen hallintaa.

Tämän hetkisessä työpaikassani minun ei ole vaikea ottaa johtavaa roolia, jos se on tarpeen.

Sisustuslasitöissä on oleellista suunnitella projekti huolella ennen aloittamista, ottaen huomioon asiakkaan toiveet, kuitenkin omaa taiteellista silmää pitäen.

Pystyn myös samanaikaisesti ja joustavasti suunnittelemaan montaa eri projektia kiireellisyyden mukaan. Tekeminen sujuu minulta luonnostaan yksin ja ryhmässä ilman, että jää useinkaan liikaa pohtimaan.

Connecting Dots

Sosiaaliset taidot

Kommunikoin vaivattomasti ihmisten kanssa ja koen olevani helposti lähestyttävä persoona. Palvelen kanssakulkijoita lähes luonnostaan tarpeen vaatiessa. Minulla on herkät tuntosarvet eli harvemmin loukkaan ketään. Koen olevani sovittelijan roolissa konfliktitilanteissa. Olen hyvä kuuntelemaan ja ihmiset viihtyvät välittömässä seurassani. Hyvin helposti käy niin, että piristän tai innoitan ihmisiä elämässäni. Olen suhteellisen monipuolisesti verkostoitunut.

IMG_20221122_120359~2(1).jpg
IMG_20190129_135219417 - Kopio.jpg
Wavy Abstract Background

Luovan prosessin hallinta

Minulla on taiteellista silmää sisustuksesta tyylikkääseen pukeutumiseen. Olen taitava meikkaamaan ja tekemään maskeerauksia. Osaan luoda hypnoottisia maailmoja taiteen kautta käyttäen erilaisia välineitä sen tuottamiseen. Minulla on vahva oma tyyli ja pyrinkin tekemään priimaa, jos jotain luon. Tulitaide, musiikki ja sisutuslasityöt lasimaalauksineen ovat täyttäneet harrastuksen tarpeeni toimiessa myös sivutoimisina tulonlähteinä. 

Tukien ja vahvistaen

Olen tehnyt paljon vertaistyötä ja kokemusasiantuntijatyötä myös ihan itseäni varten. Olen lukenut psykologiaa nyt kaksi vuotta omatoimisesti itseopiskellen. Minulla on tarina kerrottavana ja monesti se inspiroi ihmisiä. Olen ollut sopivasti erilaisissa kasvattavissa toiminnoissa mukana, jossa kokemuksestani voi olla hyötyä ja kaikista työkaluista, jotka ovat kohdalleni osuneet. Olen tullut siihen lopputulokseen, että ajan kanssa kuvaan kokemukseni digitaaliseen muotoon ja tuotan dokumentin muodossa elokuvan, jättäen tämän vaiheen taakseni.

kööri_edited.jpg
233144824_1747484462128278_2336647403120264105_n.jpg

Loistava ruoanlaittaja

Teen maittavaa ruokaa liikaa ohjeita noudattamatta säveltäen erilaisia reseptejä omalaisiksi ja kyseenalaistaen ohjeen, jos katson netistä hieman jotain suuntaa antavaa. Ruoanlaitto on aina ollut se mun juttu ja kävinkin suurtalouskokin koulutusta taannoin. Visuaalista silmää asetteluun löytyy ja kokeilevaa luonnetta mausteiden suhteen. Ruoan terveellisyys ja monipuolisuus on ehdottoman tärkeää, kun teen itselleni tai ystävilleni aterioita. Minusta on hauskaa tarjoilla hyvää ruokaa ihmisille myös työssäni, se palkitsee.

Tietotekniikka hallussa

Osaan hyödyntää tietokniikkaa monella elämäni osa-alueella. Jos tulee jotain uutta vastaan sen taatusti opettelen vastaisuutta varten, kuten nyt on työn alla ISADORA:an tutustuminen voidakseni hyödyntää sitä joskus taiteellisissa projekteissa. Tekoäly, kun on aika in juttu nyt kuvien luomisen suhteen myös. 3D-mallinnusta en ole sentään ehtinyt opettelemaan, mutta olisi mukava joskus tutustua Blender-nimiseen ohjelmaan.

Perusohjelmien käyttö ja yritystilien hallinta onnistuu minulta helposti. Erilaiset somealustat ja niiden käyttö on hallussa. Osaan käyttää musiikinteko-ohjelmia ja videoeditoreita. Photoshoppaksetkin onnistuvat, siinäkin minun kehittyen koko ajan. Osaan luoda tietotekniikalla hienoa visuaalista maisemaa.

Laptop
Florist

Kukkakimppujen asettelu

Olin kukkakaupassa työharjoittelussa vieden kukkatoimituksia asiakkaille ja valmistellen kukkia asettelua ja myyntiä varten. Opettelin myös asettelemaan kukkakimppuja suruviuhkoja. Tein myös kauniita kuivakukkaasetelmia. Puutarhanhoito on myös asetteluineen hallussa. Minulla on paljon kasveja kotonani ja luon hienoja kukka-asetelmia pihassani, niitä kehuttu.

Kiinteistöstönhuolto ja puistojen kunnossapito

Olen opetellut kiinteistöhuoltoalan alkeita 9 kk ja ymmärrän nyt esimerkiksi pattereiden ilmauksesta tai vanhojen ikkunoiden tilkkimisestä vessanpöntön mekaaniseen toimintaan. Perusasiat ovat siis hallussa pihan kunnossapitoon littyen. Olen ollut myös Tampereen kaupungin puistoyksiköllä töissä leikaten nurmikoita, huolehtien siisteydestä ja kukkaistutuksista.

Lawnmower
Jeweler Tools
Abstract Background

Kätevä käsistäni

Osaan itse korjata asioita, rakentaa ja koota. Tietokonetta en sentään osaa rakentaa, vielä! Askartelen kaikkea kivaa koruista oviseppeleisiin. En oikeastaan koe hyvinkään montaa asiaa minulle mahdottomaksi, jos saan ensin hieman tutustua aiheeseen. Minulta kannattaa kysyä, jos ei osaa käyttää jotain tekniikkaa tai korjata/koota jotain.

Myyminen

Olen myynyt lehtiä puhelimen välityksellä aikoinaan ja sen ja elämänkokemuksen kautta olen oppinut puhumaan puhelimessa sujuvasti ja hoitamaan asioita jämäkästi eri tahojen kanssa. En jännitä muutenkaan vieraita sosiaalisia kanssakäymisiä. Myyminen sujui ihan hyvin, mutta huomasin tarpeelliseksi, että pitää seisoa myydyn tuotteesi takana esim. luonnomukainen kosmetiikkatuote, jotta työ sujuu. Nykyään osaan myydä itseäni sivutoimisten ammattieni kautta ja näen itseni toimimassa helposti tietyissä kaupanalan ammateissa.

Hohde-2Bluonnonkosmetiikka.png
IMG_20231031_181253~3 (1).jpg

Tarjoilun perusteet

Olen toiminut ravintolassa ja nyt työskentelen baarissa tarjoilijana oppien toki koko ajan lisää drinkkejä ulkomuistiin ja erilaisia toimintatapoja niiden suhteen. Osaan olla ripeä ja palvelen asiakkaita lempeästi, kuitenkin säilyttäen auktoriteetin esim. baarissa. Ruokaravintolassa osaan valmistaa erilaiset kahvit ja makeat tarjoiltavat asiakkaille. Kassa on tullut tutuksi ja tilitys sujuu moitteitta. Ruokien pöytiinvienti ja blokkaus sujuu mukavasti, siisteys onkin yksi prioroteetti työssä. Haluan olla osana luomassa asiakkaalle mielyttävää kokemusta.

bottom of page